Hotel a veřejné koupaliště Dolina

Název díla

Hotel a veřejné koupaliště Dolina

Popis stavby

Objekt se nachází pod hradem Kokořín a skládá se z hotelu a veřejného koupaliště. Hotel sestává z dvou věží s pokoji a propojovacího krčku s restaurací s otevřeným prostorem. Nabídku hotelu tvoří dva bary, salonky a wellness část se saunou. Kapacita je 26 pokojů. Veřejné koupaliště sestává ze zázemí se sprchami a bufetem obklopeného lehátkovými křídly, která prostor uzavírají. Součástí je i upravené parkoviště pro turisty. Nosná konstrukce hotelu je z panelů CLT, na stropy byly použity prvky LVL. Koupaliště pracuje s OSB deskami i LVL konstrukcí.

Proč pracujete se dřevem?

Se dřevem pracujeme nejen pro to, že je obnovitelnou surovinou, že je progresivní materiál, jehož vlastnosti lidé stále více a více zdokonalují, přičemž si ponechává své přírodní kvality, které napomáhají zlepšování životních podmínek, ale také pro to, že se do prostředí hradu Kokořín a lesů krásně hodí.

V dnešní době lze díky existenci moderních CLT a LVL panelů postavit celý dům o velkorysých rozponech i při minimálních tloušťkách konstrukcí.

Petr Matyáš
Tomáš Jedlička
Jakub Šenk

Název školy