15.

Centrum drobné gastronomie

Obecné informace o díle

Název díla

Centrum drobné gastronomie

Popis stavby

Navržené Centrum drobné gastronomie se nachází v Brooklynu v jeho severní části zvané Greenpoint. Samotný objekt je spletí drobného restauračního provozu, který se nachází v prvních dvou patrech a line se skrze něj podélná osa přinášející do objektu proudy lidí. Zbytek objemu je doplněn o autonomní aeroponickou pěstírnu. V části hledící na Manhattan se posléze nacházejí dvě patra separovaných fine-dining restaurací. Dřevěná konstrukce, která v objektu převládá, vytváří ještě přirozenější a příjemnější prostředí pro konzumaci potravin. 

Proč pracujete se dřevem?

Dřevo je život. Stejně tak jako nedílná součást našeho života. Gastronomie. Živost lidí pohybujících se v prostorách objektu, každý s jinými chutěmi a pocity. Všichni jsou však jen malý doplněk oživující Dům. I Dům sám však žije. Aeroponická pěstírna jsou jeho plíce. To vše probíhá v obklopení zelené zahrady plné stromů, ovocných sadů a lidí. Dřevo je každý den jiné, a tudíž i samotný dům. Tak jak se proměňuje v denním rytmu, dokáže se proměnit v průběhu let z centra gastronomie na bydlení.

Údaje o soutěžícím

Filip Cerha

Název školy

Technická univerzita v Liberci

Název fakulty

Fakulta umění a architektury

Studijní obor

Architektura a urbanismus

Ročník studia

6

Stupeň studia

magisterský

2024 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů

Správce webových stránek UBK s.r.o.

Používáme technologie, jako jsou soubory cookie, abychom mohli přizpůsobovat obsah a reklamy, poskytovat funkce sociálních médií a analyzovat provoz na webu. Informace o vašem používání webu také sdílíme s našimi důvěryhodnými partnery v oblasti sociálních médií, reklamy a analýz.
Souhlasím Více informací