Už jste to slyšeli aneb díl podcastu Dobro skladem s ředitelem Nadace dřevo pro život

Novinka je ze dne: 01. červenec 2022
Obecná novinka

Poslechněte si díl podcastu Dobro skladem věnovaný tématu národního dědictví, životního prostředí, zalesňování i kůrovcové kalamitě. Hostem pořadu byl ředitel Nadace dřevo pro život Stanislav Polák, který se mimo jiné rozpovídal o tom, jak a proč je důležité podporovat dřevo jako domácí obnovitelnou surovinu pro každodenní využití, a tím chránit naše neobnovitelné zdroje. Stejně tak je důležité lidem vysvětlovat základní pravidla týkající se lesa: „Snažíme se lidem ukázat, že dřevo chrání životní prostředí, když se správně využívá. Když se v lese dobře hospodaří, je to správný zdroj materiálu.“

Druhým hostem v podcastovém díle věnovanému dřevu byl lesní hospodář Michal Pernica, který upozornil na to, že povědomí lidí o lese je tristní: “Každý byl někdy na houbách v lese, každý se byl někdy projít, ale základní znalosti o lese jsou u veřejnosti opravdu malé.”

Chcete si poslechnout celý díl? Odkaz na něj najdete zde.

2022 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů