Žezlo lesníků na Polesí sv. Anny převzali žáci z Dobříše

Novinka je ze dne: 03. prosinec 2020

Žezlo lesníků na Polesí sv. Anny převzali žáci z Dobříše

V dobříšském lese rodiny Jerome Colloredo-Mannsfelda proběhla ve čtvrtek 8. října 2020 již tradiční akce „Do lesa s lesníkem“, které se zúčastnilo 110 dětí a jejich učitelů ze ZŠ v Dobříši. Dopolední program na polesí Svaté Anny připravila Nadace dřevo pro život ve spolupráci se společností Colloredo-Mannsfeld spol. s r. o., Městem Dobříš, za finanční podpory Ministerstva zemědělství a Středočeského kraje.

Děti viděly ukázku práce dřevorubce a přibližování dříví, zasadily si stromek smrku a dubu, poznávaly hlasy lesní zvěře a měřily výšku stromu. Dále se seznámily s lesnickými mapami a určovaly stromy vhodné k odstranění.

Sladkým překvapením na závěr byl chutný perníček a čokoláda, které děti dostaly na cestu domů. Prohlédněte si fotografie níže a nahlédněte pod pokličku této úspěšné a oblíbené akce.

2021 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů