Trutnovská lesnická akademie přivítala žáky základních škol

Novinka je ze dne: 09. říjen 2020

Trutnovská lesnická akademie přivítala žáky základních škol

Dne 24. 9. 2020 se v Trutnově konala akce Do lesa s lesníkem, kterou připravila Nadace dřevo pro život ve spolupráci s Českou lesnickou akademií v Trutnově – střední škola a vyšší odborná škola, Lesy a parky Trutnov s.r.o. a za finanční podpory Ministerstva zemědělství. Akce se zúčastnilo 115 žáků ze třech základních škol: Velké Svatoňovice, Batňovice a ZŠ kpt. Jaroše Trutnov. Program byl výjimečný tím, že 6 stanovišť po odborné stránce zajišťovali převážně studenti třetích a čtvrtých ročníků České lesnické akademie.

Žáci pozvaných základních škol tak mohli na stanovišti Myslivost zhlédnout ukázku vábení zvěře, poznávat různé druhy paroží a seznámit se s mysliveckou kynologií. Na stanovišti Semenářství a zalesňování se žáci dozvěděli, kde lesníci berou osivo a jak je důležité pro sadbu k zalesňování. Pro mnohé byla velkým překvapením výstroj a ukázka lezení po stromě za pomoci speciálního náčiní pro sběr šišek. Dalším stanovištěm byla Výchova lesa, kde si žáci prověřili znalosti v poznávání dřevin, ale hlavně se dozvěděli, jakými principy se odstraňují z lesa dřeviny a proč. Na stanovišti Měření stromů si děti vyzkoušely měření výšky a průměru stojícího stromu. Těžební činnost, další stanoviště, zaujala účastníky především ukázkou práce železného koně, živého koně, vyvážecího malotraktoru, ale také pomůcek pro kácení stromů. Na posledním stanovišti si v kreativní dílně žáci vlastnoručně nazdobili dřevěné medailonky a dozvěděli se o využití dřeva ve včelařství.

Na závěr byli všichni odměněni sladkým a chutným koláčkem. Počasí celé akci přálo. Jak se líbila, posuďte sami níže.

Joomla SEF URLs by Artio

2020 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů