Soukromé lesy pana Oldřicha Morkese v obležení dětí

Novinka je ze dne: 02. červenec 2020

Soukromé lesy pana Oldřicha Morkese v obležení dětí

Dne 25. 6. 2020 se konala další z akcí „Do lesa s lesníkem“, kterou uspořádala Nadace dřevo pro život ve spolupráci s Oldřichem Morkesem a za finanční podpory Ministerstva zemědělství. Dozvědět se něco více o tom, co všechno musí lesník v lese dělat a proč, přišlo 70 žáků ze základní školy v Dlouhé Třebové. Slunečné dopoledne na čerstvém vzduchu zahájilo slavnostní troubení a děti se posléze rozběhly s nadšením ke svým stanovištím.

Celé dopoledne bylo navrženo tak, aby se děti seznámily s ukázkami lesnických činností přímo v lese a aby si většinu prací samy vyzkoušely za pomoci lesníků. Žáci si tak například sami zasadili dubovou sazenici, změřili výšku a průměr kmene stromu, hráli hry o principech výchovy lesa (odstraňování zdravotně či jinak nevhodných stromů z lesa). Velkou atrakcí bylo pro děti také ukázka práce koně v lese. Na stanovišti Kreativní dílna si žáci vyrobili dřevěné medailonky a papírové palety zdobené razítkami se stopami zvěře.

Velký zájem o připravený program, nadšení a radost dětí z pobytu v lese na vás dýchne z fotografií níže.

Joomla SEF URLs by Artio

2020 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů