První letní den strávily děti na akci Do lesa s lesníkem

Novinka je ze dne: 27. červen 2022

První letní den strávily děti na akci Do lesa s lesníkem

Dne 21. 6. 2022 se konala další z akcí Nadace dřevo pro život. Akce Do lesa s lesníkem se tentokrát v Litomyšli zúčastnilo 77 dětí ze ZŠ Litomyšl (Zámecká), ZŠ Sloupnice a ZŠ Všeználek Němčice. Projekt Do lesa s lesníkem byl realizován za finanční podpory Ministerstva zemědělství a ve spolupráci s partnery město Litomyšl, Městské lesy Litomyšl a Pila Sloupnice.

Děti ze základních škol poznaly, jak je práce lesníků náročná, odborná a odpovědná. Během dopoledne si děti samy zasadily sazenici douglasky, naučily se měřit stojící stromy lesnickými přístroji a také se seznámily se zásadami výchovy lesa. Velkou zajímavostí pro děti byl kočí s koněm a těžař. Ti dětem ukázali vybavení potřebné pro těžbu a předvedli poslušnost koně, který pracuje v lese. Pro pochopení rozdílu mezi lesníkem a myslivcem sloužilo stanoviště myslivosti.

Velkého úspěchu se dočkala kreativní dílna v podání Pily Sloupnice. Děti si zde vyzkoušely práci s nástroji na zpracování a opracování dřeva a společnými silami postavily dřevěnou konstrukci.

I přes chladnější počasí se nesla celým dopoledne pohodová atmosféra, kterou si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích.

2022 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů