Obora v Kněžičkách přivítala děti na akci s lesníky

Novinka je ze dne: 23. červen 2022

Obora v Kněžičkách přivítala děti na akci s lesníky

Slavnostní troubení na lesní roh přivítalo dne 16. 6. 2022 na 100 žáků ze Základní školy Chlumec nad Cidlinou v oboře pana Kinského Dal Borgo v Kněžičkách.
Žáci se zde zúčastnili akce Do lesa s lesníkem, kterou pro ně připravila Nadace dřevo pro život za finanční podpory Ministerstva zemědělství a Středočeského kraje, ve spolupráci s partnerem akce Kinský Dal Borgo, a.s.

Děti se staly na chvilku lesníky a pečovaly o místní lesy. V praxi to znamenalo zasadit stromeček, pomocí lesnických pomůcek změřit výšku a průměr stromu. Za dohledu odborníka vybrat pomocí šátku stromy vhodné k odstranění, aby les mohl dále zdárně růst. V lesní těžbě děti samy řezaly pilou a seznámily se s prací tažného koníka, zároveň se dozvěděly vše o práci dřevorubce. Na stanovišti Myslivosti se žáci seznámili s historií obory a s významem chovu zvěře. V kreativní dílně pak na ně čekala výroba vlastních erbů, které si odnesly na památku.

Program se dětem i učitelům velice líbil. Krásné počasí, děti v akci, dobrá nálada a pozitivní atmosféra, to všechno si můžete prohlédnout na fotkách a videu níže.

2022 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů