Obora v Kněžičkách přivítala děti na akci s lesníky

Novinka je ze dne: 22. září 2020

Obora v Kněžičkách přivítala děti na akci s lesníky

Za slunečného počasí dne 8. 9. 2020 přijelo 100 žáků ze Základní školy Chlumec nad Cidlinou do obory pana Kinského Dal Borgo v Kněžičkách.

Žáci se zde zúčastnili akce „Do lesa s lesníkem“, kterou pro ně připravily Nadace dřevo pro život a správa majetku Obory pana Kinského za finanční podpory Ministerstva zemědělství.

Děti se staly na chvilku lesníky a pečovaly o místní lesy. V praxi to znamenalo zasadit stromeček, pomocí lesnických pomůcek změřit výšku stromu a naučit se různými metodami zjišťovat věk dřevin. V lesní těžbě děti samy řezaly pilou a seznámily se s koníkem. Ti odvážnější si mohli vyzkoušet práci stromolezce, když vystoupali po kmeni pomocí tzv. stupaček.

Na stanovišti Myslivosti se žáci dozvěděli o historii obory a jaký má význam chov zvěře. Stanoviště Práce se dřevem zaujalo děti soutěžení o nejvyšší komín nebo o nejdelšího hada, který spadl jako domino.

Akce se dětem i učitelům velice líbila. Krásné počasí, děti v akci, dobrá nálada a pozitivní atmosféra, to všechno si můžete prohlédnout na fotkách níže.

Joomla SEF URLs by Artio

2020 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů