Na Blatně se děti proměnily v lesníky

Novinka je ze dne: 30. červen 2022

Na Blatně se děti proměnily v lesníky

Ve čtvrtek dne 23. 6. 2022 v obecních lesích Blatno přivítalo slavnostní troubení 80 dětí z 12. ZŠ Chomutov na akci Do lesa s lesníkem, kterou si pro ně připravila Nadace dřevo pro život ve spolupráci se společností Sapril Wood s.r.o. a obcí Blatno. Akce se uskutečnila za finanční podpory Ministerstva zemědělství.

Žáci si přijeli vyzkoušet, jaké to je být lesníkem. Pomocí sekeromotyky sami zasadili sazenici buku, měřili speciálními lesnickými pomůckami různé vzdálenosti a stromy. Seznámili se s činností myslivců a péčí o zvěř a dozvěděli se, že srnčí a jelení zvěř může na lesních stromech způsobovat také škody. Na stanovišti výchova lesa navrhovali a pomocí šátku vybírali, které stromy odstranit a které naopak v lese ponechat, vše pak konzultovali s odborníkem. Na vlastní oči viděli práci kočího a jeho tažného koně Přemka, zjistili, že dřevo pochází z lesa, a dozvěděli se vše o motorové pile a práci dřevorubce. V kreativní dílně společně vyrobili dřevěný domeček, který si pro ně přichystali zástupci firmy Sapril Wood s.r.o.

Učitelům a žákům se akce moc líbila. Atmosféru z akce můžete vidět na fotografiích níže.

2022 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů