Brdské lesy byly v obležení dětí

Novinka je ze dne: 03. prosinec 2020

Brdské lesy byly v obležení dětí

Dne 23. 9. 2020 se konala další z akcí „Do lesa s lesníkem“, kterou pořádá Nadace dřevo pro život ve spolupráci s Vojenskými lesy a statky ČR s.p., divize Hořovice, Smurfit Kappa Czech s.r.o., za finanční podpory Ministerstva zemědělství a Středočeského kraje. Dozvědět se informace o tom, co všechno musí lesník v lese dělat a proč, přijelo 110 žáků ze základní školy Hořovice. Z počátku chladné, ale později slunečné dopoledne zahájilo slavnostní troubení trubačů z vojenských lesů.

Celé dopoledne bylo navrženo tak, aby se děti seznámily s ukázkami lesnických činností přímo v lese a aby si většinu prací samy vyzkoušely za pomoci lesníků. Žáci si tak například sami zasadili dubovou sazenici, změřili výšku a průměr kmene stromu, poznávali různé druhy zvěře a učili se formou hry o principech výchovy lesa (odstraňování zdravotně či jinak nevhodných stromů z lesa). Velkou atrakcí bylo pro děti řízení koně pomocí opratí se zapřaženou kládou. Na stanovišti s kreativní dílnou si žáci vyrobili a ozdobili ptáčky z papírové lepenky, které dostali darem od společnosti Smurfit Kappa Czech s.r.o.

Velký zájem o připravený program, nadšení a radost dětí z pobytu v lese, to vše na vás dýchne z fotografií níže.

2021 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů