Děti se staraly o les kousek od Nového Bydžova

Novinka je ze dne: 03. prosinec 2020

Děti se staraly o les kousek od Nového Bydžova

V lese poblíž Nového Bydžova proběhla ve čtvrtek 1. října 2020 akce „Do lesa s lesníkem“ pro 60 dětí ze ZŠ Karla IV. a 30 dětí ze ZŠ F. Palackého. Program v lese pro ně připravila Nadace dřevo pro život ve spolupráci s Městskými lesy Nový Bydžov a za finanční podpory Ministerstva zemědělství.

Cílem této akce je ukázat dětem a jejich učitelům zážitkovou formou jednotlivé činnosti lesního hospodářství tak, jak je v lese provádí samotní odborníci – lesníci. Děti si tak zasadily sazenici dubu, prověřily si znalosti v určování stromů, poznávaly paroží, měřily výšky a tloušťky stromů a společně s odborníky určovaly i jejich věk. Seznámily se také s lesnickými mapami a v tvořivé dílně sestavovaly na čas dřevěné skládačky do výšky.

Žákům zpestřila dopoledne i ukázka práce tažného koně při přibližování dříví z lesa. Děti díky programu zjistily, že práce lesníka není jednotvárná a probíhá celý rok.

Jak se den v lese vydařil, zhlédnete na fotografiích níže.

2021 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů