Novinky

„Dřevo je obnovitelný materiál, kterého si velmi vážíme,“ říká jednatelka Kronospanu, největšího výrobce OSB desek u nás.

20. říjen 2020
Ing. Sylva Krechlerová je už 9 let jednatelkou jihlavské pobočky mezinárodní společnosti Kronospan CR, spol. s r.o., která vyrábí dřevotřískové a OSB desky světové kvality. Podnik stál u zrodu Nadace dřevo pro život a naši činnost dlouhodobě podporuje. Na oslavu našich 15 let jsme si proto s paní Krechlerovou povídaly o osvětě, trpělivosti i o tom, odkud berou dřevo na OSB desky.
Dozvědět se více
„Ukazujeme celý proces od semínka po dřevěný výrobek,“ říká předseda Nadace dřevo pro život

12. říjen 2020
Ing. Zbyšek Kulhánek je jednatel společnosti Wood Paskov s.r.o., která se věnuje nákupu dřeva. Od roku 2017 je také předsedou správní rady Nadace dřevo pro život. U příležitosti našich 15. narozenin jsme se proto i jeho zeptali na pár otázek o Nadaci, o tom, proč je třeba využívání dřeva propagovat nebo co nastane, když se z dřeva odstraní lignin. Přejeme vám příjemné čtení!
Dozvědět se více
Trutnovská lesnická akademie přivítala žáky základních škol

09. říjen 2020
Dne 24. 9. 2020 se v Trutnově konala akce Do lesa s lesníkem. Akce se zúčastnilo 115 žáků ze třech základních škol: Velké Svatoňovice, Batňovice a ZŠ kpt. Jaroše Trutnov.
Akce do lesa s lesníkem v Hradci Králové

09. říjen 2020
V úterý 22. září 2020 proběhla akce „Do lesa s lesníkem“ u rybníka Výskyt pro 73 dětí a jejich pedagogy ze Základní školy SION J. A. Komenského v Hradci Králové.
Den otevřených dřevostaveb 10. 10. 2020

30. září 2020
Navštivte dřevostavby nejen ve Vašem okolí. Můžete se přesvědčit o kvalitní a pečlivé práci certifikovaných dřevostavitelů, získat důležité technické informace a také načerpat inspiraci při výběru svého nového domu.
Joomla SEF URLs by Artio

2020 © Nadace dřevo pro život - Oficiální webové stránky, všechna práva vyhrazena. / Kontakt / Ochrana osobních údajů