Dřevěná stavba roku

Umístění hřiště

Praha 6, 160 00

Popis hřiště a okolí

Hřiště se nachází v Praze 6 před budovou Stanice techniků. Prostoru dominuje vertikální hrací objekt, edukativní třípatrový pískový stroj, vysoký 6 m. Děti zde mohou zkoumat některé základní principy mechaniky. K rozpohybování stroje je nutné jejich manuální zapojení a spolupráce. Spodní a horní část stroje jsou propojeny hřídelí s mechanismy převodů. Střední část obsahuje prvky pro hru s pískem –podávací pás, síto, řetězovou kladku s kyblíky, soustavu trubic pro skluz písku, miskové váhy a kulatý stolek s otočným tvarovacím „hřebenem". Nosná konstrukce je z dubových hranolů.

Zajímavost o hřišti

Při vytváření hracího stroje byli autoři inspirováni objekty Leonarda da Vinciho.

Datum uvedení hřiště do provozu

12/2017

Facebooková stránka

Logo / Fotka soutěžícího

Doplňující informace o soutěžícím

Jsme český výrobce dětských hřišť, sportovišť a venkovních cvičebních programů. Hřiště pro všechny generace vyvíjíme, navrhujeme, vyrábíme, stavíme a servisujeme. Individuální projekty jsou pro nás výzvou. Jsou důležitou součástí naší nabídky. Na přání zákazníka vytváříme originální, netypové stavby – celky dětských hřišť. Řešíme koncepčně i výtvarně celé volnočasové a oddechové areály. Naše hřiště najdete na téměř 4000 místech. Pod značkou playcite úspěšně expandujeme do zahraničí.